Sifu Milenko Kozlica

373152_392081867502901_721611588_n

Osnivač Miko Kung Fu Sistema je Sifu Milenko Miko Kozlica koga od njegove 14 godine karakterišu sport, istočnjačka filozofija, borilačke veštine , Qi Gong i Yoga. Još davne 1985. godine stekao je prvo instruktorsko zvanje i poceo da poducava i prenosi svoje znanje i iskustvo na mnogobrojne interesente toga vremena. Dobri odnosi i razmena iskustva sa predstavnicima raznih borilačkih sistema, otvaraju mnoge nedoumice sto kroz kritički pristup doprinosi tehničkom razvoju i sazrevanju svesti o mogućnosti realne primene sopstvene tehnike, koja je sa današnjeg aspekta, pretrpila mnogobrojne promene, dopune i korekcije. Najveći uticaj u stvaranju Miko Kung Fu-a, izmedju ostalih imaju: Wong Shun Leung, Dan (Daniel Arca) Inosanto, Filip Bajer, Beri Li, kao i mnogi drugi široj javnosti manje poznati majstori i učenici.

Poznat po kontraveznom stavu da „nista nijje toliko lose da treba u potpunosti odbaciti kao i toliko dobro da bi se klanjao “ napominje da konstruktivan pristup omogućava da „pametan čovek čak i od glupog ima sta da nauči“.

Sifu Milenko Miko Kozlica živi u St.Poltenu, donja Austrija gde se, kao majstor borilačkih veština i personalni fitnes trener profesionalno bavi vodjenjem kurseva vezanih za Kung Fu, Sport, Fitnes, Qi Gong i Yogu koje osim u svojoj školi predaje po raznim fitness i wellness centrima.

2 comments

Leave a Reply