Harmonija duha i tela

IMG_2459-Kopie-Spagat

Miko Kung Fu metoda pruža širok spektar mogućnosti napretka i samorazvića, polazeći od jednostavnog kondicionog treninga preko ideje samoodbrane i borbe, pa do specijalizacije vladanja borilačkim veštinama na najvišem nivou.

U principima ideje fizičkog treninga razvijamo i unapređujemo pet osnovnih osobina: SNAGU, BRZINU, IZDRŽLJIVOST, FLEKSIBILNOST i KOORDINACIJU. One se smatraju opštim preduslovom daljeg razvitka u tehničkom smislu bilo koje borilačke veštine.

Na strani mentalnog razvoja, fokus je na poboljšanju koncentracije i opšte percepcije. To rezultira poboljšanjem samopouzdanja i samopoštovanja. Ove pozitivne promene u ličnosti predstavljaju, iako ne primarno, jedan od bitnijih ciljeva treninga.

Psihofizički izazovi na treningu nam pomažu da spoznamo maksimum svojih sposobnosti kao i da steknemo nove. Poboljšanje telesnih sposobnosti nam pomaže da nesigurnost i sumnja u samoga sebe nestane, što dodatno motiviše i dovodi do harmonije duha i tela.

Sifu Milenko Miko Kozlica

Osnivač Miko Kung Fu Sistema je Sifu Milenko Miko Kozlica koji je od rane mladosti posvećen sportu, istočnjačkoj filozofiji, borilačkim veštinama, či gongu (Qi Gong) i jogi (Yoga). Još davne 1985. godine, stekao je prvo instruktorsko zvanje i počeo je da podučava i prenosi svoje znanje i iskustvo na mnogobrojne interesente toga vremena.

Dobri odnosi i razmena iskustva sa predstavnicima raznih borilačkih sistema, otvaraju mnoge nedoumice, što kroz kritički pristup doprinosi tehničkom razvoju i sazrevanju svesti o mogućnosti realne primene sopstvene tehnike, koja je sa današnjeg aspekta, pretrpela mnogobrojne promene, dopune i korekcije.

Najveći uticaj u stvaranju Miko Kung Fu-a, između ostalih imaju: Wong Shun Leung, Dan (Daniel Arca) Inosanto, Filip Bajer, Beri Li, kao i mnogi drugi, široj javnosti manje poznati majstori i učenici.

Poznat po kontroveznom stavu - "ništa nije toliko loše da ga treba u potpunosti odbaciti, kao ni toliko dobro da bi mu se klanjao" - napominje da konstruktivan pristup omogućava da "pametan čovek čak i od glupog ima šta da nauči".

Sifu Milenko Miko Kozlica živi u St.Poltenu, donja Austrija, gde se, kao majstor borilačkih veština i personalni fitnes trener, profesionalno bavi vođenjem kurseva vezanih za kung fu (Kung Fu), či gong (Qi Gong), jogu (Yoga), sport, fitnes (Fitness), koje osim u svojoj školi predaje po raznim fitnes i velnes (Wellness) centrima.

Miko & Srba

Instruktor Miko Kung Fu Srbija – Srboljub Cvijetić Srba

Borilačkim veštinama počinje da se bavi 1989. godine. Kao i većina vežbača tih generacija, svoja prva znanja stiče trenirajući Karate, Taekvondo i Kick Boks. Ova iskustva mu omogućuju da još kao mlad vežbač stekne uvid u raznovrsnost borilačkih sistema i da ostvaruje poznanstva i trenira kako sa amaterskim i profesionalnim borcima različitih borilačkih sportova tako i sa majstorima borilačkih veština.
Uvek otvorenih shvatanja kada su borilačke veštine u pitanju, 2000. godine prisustvuje prezentaciji Wing Chun Kung Fu-a. Privučen dinamičnošću i efikasnošću ove borilačke veštine svoje dalje učenje usmerava u pravcu kineskih borilačkih veština. Posle nekoliko godina, dolazi u Beograd i pokreće kung fu klub, Wing Chun Serbia– self defense. Željan novih znanja i razmene iskustava, ostvaruje saradnju sa predstavnicima drugih borilačkih sistema i prisustvuje mnogobrojnim seminarima, a sa svojim učenicima uspešno učestvuje u nekoliko prezentacija borilačkih veština i sportova.
Krajem 2011. godine upoznaje Sifu Milenka Miko Kozlicu. Biva fasciniran vrhunskim poznavanjem borilačkih sistema i visokim moralnim normama ovog istinskog majstora i učitelja jednako kao i samim Miko Kung Fu Sistemom u kome su u prvi plan postavljeni uspešnost i napredak vežbača. Sifu Kozlica ga prihvata za učenika na privatnim časovima. Paralelno sa tim redovno učestvuje na seminarima Miko Kung Fu-a, te uz posvećenost svog učitelja ubrzo postaje instruktor i predstavnik Miko Kung Fu Sistema u Srbiji.